Spices ūdens analīzes

Ūdens spici izveidoju pēc tam, kad biju atmetis cerības savest grodu aku līdz pārtikā lietojama ūdens kvalitātei. Pēc dažu mēnešu spices palietošanas, nodevu ūdeni ķīmiskajām un mikrobioloģiskajām analīzēm.

spices-udens-analizes
Spices ūdens analīzes

 

Kopumā rezultāti ir apmierinoši. Pēc emocionālās traumas ar akas ūdens mikrobiloģisko piesārņojumu, biju priecīgs, ka pie e-coli un koliformas redzu tekstu “nav konstatētas”.

Ūdenī ir paaugstināts mangāna saturs, kā arī organiskās vielas (permangānta indekss) un dzelzs ir tuvu pieļaujamajai robežai.

Skaidrs, ka jebkurš ūdens filtru pārdevējs teiks, ka jāliek filtri, tāpēc objektīvākiem spriedumiem izjautāju laboratorijas darbinieku par rezultātiem.

Paaugstināto un gandrīz paaugstināto rādījumu kaitīgās ietekmes:

  • paaugstināta mangāna negatīvā ietekme – nosēdumi, cilvēka organismā var negatīvi ietekmēt nervu sistēmu (paaugstināts stress)
  • dzelzs daudzums tuvu pieļaujamajam – nosēdumi, sliktāka ūdens garša un izskats
  • organiskās vielas/permanganāta indekss tuvu pieļaujamajam – vārds “piesārņojums” jau raksturo, ka nekas labs tas nav

Ūdens attīrīšanas pasākumi:

  • organiskais piesārņojums – aktīvās ogles filtrs
  • mangāna un dzels samazināšana – ūdens mīkstināšanas iekārta

 

Pārāk mīksts ūdens arī neesot labs, jo tad grūti dušā ziepes no sevis nomazgāt.

 

 

Advertisements

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Mainīt )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.